sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lemon-Berry Pudding Cakes

Kun leivon, haluan usein kokeilla hieman erikoisempia reseptejä. Perinteiset leivonnaiset kun vain ovat niin kovin yllätyksettömiä, vaikkakin ehkä hyviä. Minusta on hauskempaa kokeilla, ja ehkä joskus erehtyäkin, kun tehdä aina sitä samaa toimivaksi todettua.
Erikoisempia leivontaohjeita harvemmin löytyy suomeksi, jolloin yleensä ulkomaalaisia reseptejä käyttäessä mittayksiköiden muuntamiseen menee kohtalaisen paljon aikaa ja hermoja. Muuntamiseen liittyy myös ongelmia siitä, että mitat eivät aina pyöristy kauniisti lähelle tasalukuja. Tapanani on lisäksi yleensä jakaa reseptiä hieman pienemmäksi määräksi, mikä myös osaltaan hankaloittaa mittojen laskemista.Olen kuitenkin pitänyt sitä sen arvoisena, että olen vielä jaksanut ulkomaalaisia ohjeita käyttää.
Eräs parhaimmista leivontaohjesivuista on ehdottomasti Martha Stewart. Sieltä löytyy kaikkea mitä erilaisuutta kaipaava leipoja etsii. Tällä kertaa tein Marthan ohjeella Lemon-Berry Pudding Cakeseja. (Jotenkin en keksinyt mitään suomenkielistä nimeä, mikä ei olisi kuulostanut tönköltä.)
Ohjeen jujuna on se, että annosastiat paistetaan uunissa niin, että ne ovat yhdessä laakeammassa vuuassa, joka on täytetty kiehuvalla vedellä. Näin kakkujen sisälmys jää juuri sopivasti vanukkanomaisesti nestemäiseksi.
Ulkomaisia ohjeita tekiessä on myös muistettava, että lopputulos ei aina ole samanlainen kuin alkuperäinen,johtuen ihan ainesosien erilaisuudesta eri maissa.Tätäkin ohjetta tehdessä omissa Cakeseissani pintaan tarkoitettu hillo upposikin kakun sisälle, enkä siksi saanut siksi tehtyä pintaan kaunista pyörrettä, joka näkyy ohjeen kuvassa.
Cakesit tarjoillaan hieman jäähtyneena creme fraicen ja jäljellä olevien marjojen kera.
Lopputulos oli kyllä herkullinen ja Cakesit upposivat nopeasti parempiin suihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Related Posts with Thumbnails